Pasta met gehaktballetjes in paprikasaus
Ingrediënten
- 250 g rundergehakt 2 el broodkruim
- 1 1/2 el water
- 1 1/2 el losgeroerd ei
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en peper
- 2 1/2 el olijfolie
Voor de paprikasaus
- 1 flinke ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in piepkleine blokjes
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 1/2 dl rode wijn
- 3/4 dl gezeefde tomaten
- 4-5 el vleesfond (potje)
- zout en peper
- mespuntje suiker
- 1/2 tl oregano
- ca. 25 g boter
- fijngehakte peterselie
- 350 gram pasta naar keuze
Bereiding
- Meng het gehakt met het broodkruim, water, ei, paprikapoeder en wat zout en peper.
- Vorm er kleine balletjes van.
- Verhit de olijfolie en bak de balletjes in 4-5 minuten rondom bruin.
- Neem ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.
- Fruit in de resterende olie de ui.
- Roer de paprika en knoflook erdoor en laat alles nog 2-3 minuten zachtjes bakken.
- Schenk de wijn, gezeefde tomaten en fond erbij en roer alles krachtig door en laat aan de kook komen.
- Voeg naar smaak zout en peper en eventueel 1 mespuntje suiker toe.
- Leg de gehaktballetjes in de saus.
- Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan. Laat alles 10 minuten zachtjes stoven.
- Kook intussen de pasta beetgaar.
- Schep de gehaktballetjes met een schuimspaan uit de saus en houd ze warm.
- Schenk de saus door een zeefje in een pannetje.
- Wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door het zeefje.
- Breng de saus opnieuw aan de kook.
- Roer de oregano erdoor en klop daarna 1 klontje boter door de saus.
- Neem tijdens het kloppen het pannetje van de warmtebron.
- Schep de pasta op voorverwarmde borden, leg de gehaktballetjes erop en schenk de saus erover.
- Strooi wat fijngehakte peterselie erover.