Ossobucco met spaghetti en gremolata
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 wortel, geschrapt
- 1 stengel bleekselderij
- 2 el olijfolie
- 4 varkens of kalfsschenkels
- 2 el bloem
- 1 glas witte wijn
- 1 blik tomaatblokjes (400 g)
- handvol verse tijm
- reepje citroenschil
- 400 g spaghetti
- bladselderij of basilicum
Bereiding
- Snipper de ui, hak de knoflook en snijd wortel en selderij in stukjes.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de groenten 10 minuten op laag vuur.
- Kruid de bloem met zout en peper en wentel de schenkels erdoor.
- Schep de groenten uit de pan, verhit de olie en braad de schenkels aan beide kanten aan.
- Doe de groenten erbij, voeg wijn, tomaten, tijm en citroenschil toe.
- Breng aan de kook en laat het vlees met het deksel erop 1 uur zacht stoven, tot het loslaat van het bot.
- Kook de pasta beetgaar.
Voor de afwerking (gremolata)
- Pel de knoflook en plet tot pulp.
- Rasp daarover een deel van de schil van de citroen.
- Hak een stevige portie peterselie fijn en meng het kruid met de citroenzestes en de knoflook.
- Proef of alle smaken in balans zijn.
- Serveer elke gast een schenkel met een flinke schep van de groentesaus.
- Doe er een portie spaghetti bij en druppel daar een beetje fijne olijfolie over.
- Strooi tenslotte wat gremolata over elk bord.