Kalfsoester met kappertjessaus
Lekker met snijboontjes en een romige aardappelgratin.
Ingrediënten
- 4 kalfsoesters
- Zout en peper
- Klontje roomboter
- 1 eetl olijfolie
- 4 eetl kappertjes met vocht
- 4 eetl witte wijn
- 4 eetl crème fraîche
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal het vlees vroeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Dep de oesters droog en wrijf ze rondom in met peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en smelt de roomboter hierin. Zorg dat de boter niet verbrand.
- Bak de kalfsoesters rondom in 2 minuten bruin.
- Neem de oesters uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
- Leg het aluminiumpakje 3 minuten in een hete oven.
- Voeg de witte wijn toe aan de achtergebleven braadboter.
- Meng de kappertjes met vocht en de crème fraîche door de wijn en laat de saus nu niet meer koken, anders schift de crème fraîche.
- Serveer de kappertjessaus bij het vlees.
Lekker met snijboontjes en een romige aardappelgratin.