Cottage Pie

Hoofdgerecht Vlees 4 porties
Wijnadvies

Chateau de Parenchère, Bordeaux Supérieur

Ingrediënten

  • 800 gr. gehakt
  • 150 gr wortelen
  • 2 preien
  • 250 gr champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg. gekookte aardappelen
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 2 dl vleesbouillon
  • 20 ml worcestersaus
  • Olie
  • Boter
  • Bloem
  • Melk
  • Gemalen kaas
  • 2 eierdooiers
  • Mosterd

Bereiding

Voorbereiding

  1. De aardappelen gaar koken,
  2. de wortelen fijnsnijden,
  3. de prei in stukjes snijden,
  4. 2 dl vleesbouillon van blokjes maken.

Bereiding

  1. Fruit de fijngesneden wortelen, de prei en de knoflook uit de pers gedurende 2 minuten in hete olie.
  2. Voeg het gehakt erbij en laat het 5 minuten meebakken tot het uiteen valt.
  3. Voeg dan de bouillon, de worcestersaus, de champignons in plakjes gesneden en de tomatenpuree erbij.
  4. Laat 25 minuten stoven in de open pan.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Pureer de gekookte aardappelen.
  7. Maak een roux met de boter, bloem en de melk. Laat deze indikken, roer er dan de mosterd, de eierdooiers en de gemalen kaas doorheen.
  8. Meng deze saus met de puree.
  9. Doe het gehakt- groente mengsel in een ovenschotel.
  10. Bedek met een dikke laag puree mengsel.
  11. Zet de schotel nog 25 minuten in de oven op 200 graden tot de puree goud bruin is.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'