Cottage Pie
Ingrediënten
- 800 gr. gehakt
- 150 gr wortelen
- 2 preien
- 250 gr champignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 kg. gekookte aardappelen
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 2 dl vleesbouillon
- 20 ml worcestersaus
- Olie
- Boter
- Bloem
- Melk
- Gemalen kaas
- 2 eierdooiers
- Mosterd
Bereiding
Voorbereiding
- De aardappelen gaar koken,
- de wortelen fijnsnijden,
- de prei in stukjes snijden,
- 2 dl vleesbouillon van blokjes maken.
Bereiding
- Fruit de fijngesneden wortelen, de prei en de knoflook uit de pers gedurende 2 minuten in hete olie.
- Voeg het gehakt erbij en laat het 5 minuten meebakken tot het uiteen valt.
- Voeg dan de bouillon, de worcestersaus, de champignons in plakjes gesneden en de tomatenpuree erbij.
- Laat 25 minuten stoven in de open pan.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Pureer de gekookte aardappelen.
- Maak een roux met de boter, bloem en de melk. Laat deze indikken, roer er dan de mosterd, de eierdooiers en de gemalen kaas doorheen.
- Meng deze saus met de puree.
- Doe het gehakt- groente mengsel in een ovenschotel.
- Bedek met een dikke laag puree mengsel.
- Zet de schotel nog 25 minuten in de oven op 200 graden tot de puree goud bruin is.