Broodje biefstuk
Lekker met een groene salade met tomaten
Ingrediënten
- 4 stukjes lendenbiefstuk
- 300 ml Portugese rode wijn
- 4 tenen knoflook, geperst
- olijfolie
- 4 witte broodjes
- 1 prei
Bereiding
- Doe de biefstukjes in een kom met de wijn en knoflook, en marineer ze enkele uren.
- Neem eruit (bewaar de wijn) en dep droog.
- Bestrooi ze met zout en peper en besprenkel met olie.
- Smoor de in ringen gesneden prei in olijfolie.
- Bak de biefstukjes op hoog vuur 3 minuten per kant medium tot rosé en neem ze uit de pan.
- Doe wat wijn in de pan en laat inkoken.
- Snijd de broodjes door en bedruppel ze met ingekookte wijn.
- Snijd de biefstukjes in mooie plakken en leg op de broodjes.
- Verdeel de prei erover met nog wat wijn.
Lekker met een groene salade met tomaten