Aardbeien in rode wijn
Hoe langer u de aardbeien marineert, hoe lekkerder ze worden. Marineer ze het liefst al een dag van tevoren.
Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- 100 g suiker
- 250 ml rode wijn Chianti Classico Casa Emma
- 1 citroen schoongeboend
Bereiding
- Doe de aardbeien met de suiker in een kom, schenk de wijn erover en marineer het geheel zo lang mogelijk -liefst een halve etmaal- in de koelkast.
- Rasp van de citroen de schil eraf.
- Neem de aardbeien uit de marinade en laat het marinadevocht met de citroenrasp in een pannetje op halfhoog vuur inkoken, tot het na 10-15 min. stroperig begint te worden.
- Laat de wijnsaus een beetje afkoelen (bijvoorbeeld door de pan in een grotere pan met ijskoud water te zetten) en serveer de aardbeien met de wijnsaus.
Hoe langer u de aardbeien marineert, hoe lekkerder ze worden. Marineer ze het liefst al een dag van tevoren.