Limoensorbet met Prosecco
Ingrediënten
- 450 ml water
- 250 gram suiker
- sap van 6 limoenen (200 ml)
- 1 eiwit
- Prosecco Colmolina Merotto
Bereiding
- Breng het water met de suiker aan de kook.
- Kook het geheel 2-3 minuten tot de suiker is opgelost en laat afkoelen.
- Giet het suikerwater met de limoensap in een metalen kom.
- Dek de kom af met vershoudfolie en zet hem in de diepvries.
- Bevries het mengsel minstens 2 uur.
- Klop het eiwit stijf met een garde.
- Roer de lichtbevroren limoenmassa krachtig door met een garde en spatel het eiwitschuim door het limoenmengsel.
- Dek het ijsmengsel af met vershoudfolie en zet het ca. 3 uur in de diepvries.
- Roer het mengsel iedere 30 minuten krachtig door met een garde zodat er geen ijskristallen ontstaan en de ijsmassa romig wordt.
- Vorm ovale bolletjes met 2 lepels en doe ze in hoge glazen.
- Schenk er Prosecco over en serveer direct.