Aspergesalade met geitenkaas, gedroogde tomaten en walnoten
Ingrediënten
- 500 gram groene asperges
- 50 gram gewassen en gedroogde rucola
- 8 gedroogde tomaten op olie
- 125 gram zachte geitenkaas (bijv. Bettinne Blanc)
- olijfolie
- witte balsamico-azijn
- peper
- zout
- vloeibare honing
- verse groene kruiden, bijvoorbeeld peterselie, bieslook, basilicum, tijm
- 1 lente-uitje
- 75 gram walnoten
Bereiding
Voorbereiding
- Leg de geitenkaas een paar uur tevoren in een sausje van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 2 theelepels honing, het gesnipperde lente-uitje en 2 eetlepels gehakte groene kruiden.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Snij het onderste houtige deel van de asperges en snij de asperges in schuine stukken. Snij dikke asperges in de lengte doormidden.
Bereidingswijze
- Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten in de wok.
- Bak hierin de asperges snel rondom beetgaar.
- Blus af met 1 eetlepel balsamico-azijn en kruid de asperges met peper, zout en 1 theelepel honing.
- Roer de gedroogde tomaten erdoor en laat alles afkoelen.
- Verdeel de rucola over de borden.
- Verdeel hierover de asperges.
- Verkruimel de geitenkaas en verdeel die over de asperges.
- Garneer met de geroosterde walnoten.
Serveertips
Heerlijk met vers stokbrood.