Aspergesalade met geitenkaas, gedroogde tomaten en walnoten

Voorgerecht Vegetarisch 6 porties
Wijnadvies

Weingut Rings, Sauvignon Blanc Freinsheim

Ingrediënten

  • 500 gram groene asperges
  • 50 gram gewassen en gedroogde rucola
  • 8 gedroogde tomaten op olie
  • 125 gram zachte geitenkaas (bijv. Bettinne Blanc)
  • olijfolie
  • witte balsamico-azijn
  • peper
  • zout
  • vloeibare honing
  • verse groene kruiden, bijvoorbeeld peterselie, bieslook, basilicum, tijm
  • 1 lente-uitje
  • 75 gram walnoten

Bereiding

Voorbereiding

  1. Leg de geitenkaas een paar uur tevoren in een sausje van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 2 theelepels honing, het gesnipperde lente-uitje en 2 eetlepels gehakte groene kruiden.
  2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  3. Snij het onderste houtige deel van de asperges en snij de asperges in schuine stukken. Snij dikke asperges in de lengte doormidden.

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten in de wok.
  2. Bak hierin de asperges snel rondom beetgaar.
  3. Blus af met 1 eetlepel balsamico-azijn en kruid de asperges met peper, zout en 1 theelepel honing.
  4. Roer de gedroogde tomaten erdoor en laat alles afkoelen.
  5. Verdeel de rucola over de borden.
  6. Verdeel hierover de asperges.
  7. Verkruimel de geitenkaas en verdeel die over de asperges.
  8. Garneer met de geroosterde walnoten.

Serveertips

Heerlijk met vers stokbrood.

Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'