Gemarineerde paddenstoelen en yoghurt met walnoten en tahin
Ingrediënten
- ¾ dl olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el ahornsiroop
- Sap van 2 citroenen
- 200 gr kastanjechampignons , in plakjes gesneden
- 150 gr buna shimejipaddenstoelen
- 125 gr griekse yoghurt
- 35 gr tahin
- 1 teen knoflook, fijngewreven
- 250 gr gedopte tuinbonen
- 75 gr walnoten
- ½ tl gemalen komijn
- 1 el gehakte dille
- 1 el fijngehakte oregano
- Zout & zwarte peper
Bereiding
- Klop olijfolie, azijn, ahornsiroop en de helft van het citroen door elkaar met ½ tl zout en versgemalen peper naar smaak.
- Giet dit over de paddenstoelen zodat alles bedekt is en laat dit minstens 1 uur marineren
- Maak ondertussen de tahin saus door yoghurt, knoflook, tahin, overgebleven citroensap en ½ tl zout te mengen.
- Klop alles met een vork tot een lichte pasta
- Doe de tuinbonen in een kom, overgiet ruim met kokend water en laat weer afkoelen. Verwijder vervolgens de velletjes van de bonen.
- Doe tuinbonen, walnoten en komijn bij de gemarineerde paddenstoelen en roer alles door elkaar.
- Dien de paddenstoelen op in kommen, schep op elke portie een dot tahinsaus en garneer met de kruiden.