Prei met mosterd en mascarpone
Ingrediënten
- 2 Prei
- 30g ongezouten boter
- 100ml Slagroom
- 150 g mascarpone (of geitenkaas )
- 2 el peterselie fijngehakt
- 1 tl Mosterd ( optioneel )
- Versgemalen Peper
- 4 sneetjes stokbrood
- 1 gepeld teentje knoflook
Bereiding
- Snij de prei in de lengte door en vervolgens in halve maantjes. Spoel goed af.
- Smelt de boter in een pan op een zacht vuur en voeg de prei toe.
- Laat 5 minuten zachtjes pruttelen tot de prei zacht is.
- Zet het vuur iets omhoog om eventueel vocht in de pan te verminderen.
- Temper het vuur weer en voeg de room toe.
- Kook voor ongeveer 1 minuut - of tot het mengsel er mooi en dik uitziet.
- Voeg de mascarpone toe en roer tot het goed gesmolten en gebonden is.
- Breng op smaak met zout, peper, peterselie en de mosterd.
- Rooster het brood.
- Wrijf daarna de plakjes met de knoflook, leg de prei erop, garneer met wat cress en serveer.