Lamsoor met mosselen en saffraanmayonaise
Ingrediënten
- 200 gr lamsoren
- 50 gr roomboter
- 1 kg mosselen
- 100 ml droge witte wijn
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 1 envelopje saffraan
- 1 el limoensap
- Rasp van 1 limoenschil
- 100 ml mayonaise
- 1 tl kerriepoeder
- 1 gedroogd chilipepertje
Bereiding
- Week de saffraan in het limoensap
- Meng dit met de kerrie en de verkruimelde chilipeper door de mayonaise en zet apart
- Was de mosselen en verwijder de kapotte en niet sluitende mosselen
- Snij de ui in vieren en de wortel in grove stukken.
- Doe witte wijn, ui, wortel in een pan en breng aan de kook
- Voeg de mosselen toe en kook tot alle mosselen geopend zijn
- Haal de mosselen uit de schelp
- Smelt in een koekenpan de boter, laat de boter niet kleuren
- Smoor de lamsoren in de boter gedurende 1 minuut, voeg de mosselen en limoenrasp toe en laat alles snel warm worden
- Verdeel over 4 borden met een lepeltje saffraan - mayonaise en serveer direct