Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Lamsoor met mosselen en saffraanmayonaise

Voorgerecht Vis 4 porties

Ingrediënten

  • 200 gr lamsoren
  • 50 gr roomboter
  • 1 kg mosselen
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 1 envelopje saffraan
  • 1 el limoensap
  • Rasp van 1 limoenschil
  • 100 ml mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 gedroogd chilipepertje

Bereiding

  1. Week de saffraan in het limoensap
  2. Meng dit met de kerrie en de verkruimelde chilipeper door de mayonaise en zet apart
  3. Was de mosselen en verwijder de kapotte en niet sluitende mosselen
  4. Snij de ui in vieren en de wortel in grove stukken.
  5. Doe witte wijn, ui, wortel in een pan en breng aan de kook
  6. Voeg de mosselen toe en kook tot alle mosselen geopend zijn
  7. Haal de mosselen uit de schelp
  8. Smelt in een koekenpan de boter, laat de boter niet kleuren
  9. Smoor de lamsoren in de boter gedurende 1 minuut, voeg de mosselen en limoenrasp toe en laat alles snel warm worden
  10. Verdeel over 4 borden met een lepeltje saffraan - mayonaise en serveer direct
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'