Kabeljauw met Saffraantomaten en Limoenschuim
Ingrediënten
- 200ml melk
- 1 teentje knoflook
- geraspte schil van 1 citroen
- 4 tomaten
- saffraan
- olijfolie
- zout
- 600g kabeljauw met vel
- bloem
- peper
- verse tijm
Bereiding
- Neem voor het limoen-knoflookschuim 200 ml melk en verwarm deze, samen met een geplet teentje knoflook en de gerapte schil van 1 limoen.
- Gebruik voor de saffraantomaten 4 tomaten en dompel ze kort in kokend water.
- Laat ze vervolgens schrikken in koud water en verwijder de schil en de pitten.
- Snijd de tomaten in partjes en bak ze met wat saffraan kort in olijfolie.
- Maak op smaak met zout.
- Neem zo'n 600 g kabeljauw met vel en verdeel deze in 4 stukken.
- Bestrooi de huidzijde met wat bloem en bestrooi de vis met zout en peper.
- Bak de kabeljauw op de huidzijde, samen met wat takjes tijm, op matig vuur in wat olijfolie bruin en gaar.
- Keer de vis op het einde even om.
- Serveer de partjes tomaten met daarop de vis.
- Schuim de melk op met een staafmixer en gebruik alleen het bovenste schuim om het gerecht af te maken.