Jacobsschelpen met grapefruit
Ingrediënten
- 12 grote Jakobsschelpen
- 2 rode grapefruits
- 3 jonge lente-uitjes, fijn gesneden
- 2 bosjes verse korianderblaadjes
- 1 bosje muntblaadjes
- 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- 4 eetlepels donkere sojasaus
- 2 eetlepels heldere honing
- 4 eetlepels sesamolie
Bereiding
- Mix de sojasaus, sesamolie en honing tot een dressing. Zet even aan de kant.
- Snij de partjes uit het vruchtvlees van de grapefruit.
- Meng deze partjes in een kom met de muntblaadjes, de gescheurde koriander en de fijngesneden lente-uitjes.
- Dep de Jakobsschelpen goed droog met een stuk keukenpapier.
- Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Schroei de Jakobsschelpen aan één kant bruin.
- Draai ze vervolgens om en bak ze nog één minuut.
- Doe de gebakken Jakobsschelpen bij de partjes grapefruit en verse kruiden.
- Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg de dressing toe.
- Zorg ervoor dat de dressing goed is verdeeld over alle ingrediënten.
- Schep het geheel mooi midden op de borden.
- Strooi voor de finishing touch nog wat geroosterde sesamzaadjes over het gerecht.