Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Haringtartaar met een saus van Hollandse jenever

Voorgerecht Vis 12 porties

Ingrediënten

  • 8 nieuwe haringen
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepel fijngesneden rode uien
  • 6 dl crème fraîche
  • peper
  • 2 eetlepels Hollandse jenever
  • 12 radijsjes
  • zout
  • 2 kroppen sla
  • 4 takjes dille

Bereiding

  1. Snijd de haringen heel fijn en meng de ui en peper naar smaak erdoor. Koel deze haringtartaar.
  2. Kerf de radijsjes overlangs acht keer in tot bijna onderaan en leg ze in ijskoud water; ze gaan open als een bloem.
  3. Was de slablaadjes en dep ze droog.
  4. Maak het bosuitje schoon en snijd het witte en lichtgroene deel in schuine ringetjes.
  5. Roer voor de saus de crème fraîche luchtig met de jenever en peper en zout naar smaak.
  6. Snijd 1 takje dille ragfijn en meng deze door de saus.
  7. Leg op bordjes steeds drie slablaadjes en zet een ringvorm in het midden. Schep de haringtartaar hierin en neem de ring voorzichtig weg.
  8. Leg een radijsroosje in het midden.
  9. Giet de saus rondom en garneer met de overgebleven dille.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht
Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'