Weingut Horst Sauer, Silvaner Auslese

€ 25,95 Toevoegen
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Wit
Smaak Zoet
Land Duitsland
Regio Franken
Druivenras Silvaner
Producent Weingut Horst Sauer
Jaargang 2009
Afsluiting Schroefdop
Alcoholpercentage 7%
Bewaarpotentie t/m 2026
Schenkadvies 12°C
Lekker bij Lever, kruisbessen, rabarber, ijs, fruittaart
Artikelnummer 54011609
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: De wijn wordt gebotteld op een flesje van 500 ml. Een dessertwijn met een prachtige zoet/zuur verhouding. Het prädikat Auslese houdt in dat de Silvaner druiven in deze wijn deels aangetast zijn door edele rotting. Dit geeft de wijn een edelzoete smaak maar tegelijkertijd ook nog mooie zuren. Zeer complex en verfijnd glas dessertwijn welke zeer lang kan ouderen en fantastisch culinair inzetbaar is.

Weingut Horst Sauer behoort bij de absolute top van het wijnbouwgebied Franken en daarmee tot de top van Duitsland. De toonaangevende Duitse wijngids Gault Millau en de Eichelmann beoordelen Horst Sauer met de maximale score.
Horst Sauer bewerkt 16,5 ha, voornamelijk in één van de beroemdste wijnbergen van Duitsland, de Escherndorfer Lump. Een zeer steile wijnberg, die als een holle spiegel op het zuiden ligt en zodoende veel zonlicht en warmte ontvangt.  De voornaamste druivensoorten zijn Silvaner en Riesling. Silvaner geeft zeer sappige wijnen, zuiver en crèmig. De Riesling wijnen zijn als een bergbeek zo zuiver. De Kabinett wijnen van Silvaner en Riesling zij heerlijk licht drinkbaar. De Silvaner en Riesling Spätlese trocken, maar vooral ook de Grosses Gewächs, zijn echte gastronomische wijnen, die prachtig ouderen kunnen.

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'