Leeftijdcheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Herdade do Rocim Mariana Rosé

€ 7,95
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rosé
Smaak Droog
Land Portugal
Regio Alentejo
Druivenras Aragonez, Touriga Nacional
Producent Herdade do Rocim
Jaargang 2020
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 12,5%
Bewaarpotentie lekker om nu te drinken.
Schenkadvies 8°C
Lekker bij Salades. Gegrilde vis en kipgerechten.
Artikelnummer 59002
Aantal per verpakking 1
BTW 21%

Beschrijving

Herdade do Rocim is een jong en ambitieus bedrijf in het midden van het uitgestrekte Alentejo - Portugal. Het ligt verscholen ergens tussen de plaatsjes Vidigueira en Cuba.

Twee derde van de aanplant is rood. De druivenrassen die gebruikt worden zijn voor het grootste deel autochtone soorten als Aragones (Tempranillo), Trincadeira en Touriga Nacional. Daarbij zijn andere soorten als Alicante Bouchet, Syrah en Cabernet Sauvignon aangeplant. De witte rassen zijn de voor ons vaak onbekende Antão Vaz, de Arinto en Alvarinho.

De laatste paar jaar is er door Rocim intensief vernieuwd en geinvesteerd in wijngaarden en in de bouw van een architectonisch fraaie nieuwe kelder. Herdade do Rocim is inderdaad een sensationeel complex. Het is gebouwd in een heuvel waardoor koeling natuurlijk en duurzaam is. In het gebouw  veel moderne kunst en in de wijnbar wordt je verwelkomt door lounge muziek. Wij vonden het een inspirerende omgeving om wijnen te proeven.

Het klimaat in de subregio Vidigueira, waar de klimatologische omstandigheden in Alentejo het meest gematigd zijn, biedt een uitstekend microklimaat voor de productie van kwaliteitswijnen.

De arme grond, voornamelijk bestaand uit graniet en schist, heeft een grote potentie voor het produceren van uitstekende wijnen.

Herdade do Rocim: Een prachtige, rustige locatie waar wijnbouw en wijntoerisme hand in hand gaan.

Proefnotitie
Een lichte verfijnde droge rosé in de stijl van de klassieke Provence rosé. Mooie mineraliteit en fris rood fruit in de smaak.

Herdade do Rocim Alicante Bouchet

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'