Weingut Rings, Spätburgunder Steinacker

€ 34,95
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Rood
Smaak Droog
Land Duitsland
Regio Pfalz
Druivenras Spätburgunder
Producent Weingut Rings
Jaargang 2014
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage 13,5%
Bewaarpotentie t/m 2024
Schenkadvies 17°C
Lekker bij Krachtig vlees, luxe paddenstoelgerechten, kazen
Artikelnummer 50011914
Aantal per verpakking 1 fles
BTW 21%

Beschrijving

Proefnotitie: Een Spätburgunder (oftewel: Pinot Noir) waarvan alle druiven afkomstig zijn van een Premier Cru wijngaard: Steinacker. Een intens, rijke, krachtige topklasse wijn van dit Weingut. De oogst is maar 40 hl/ha en de wijn rijpt voor 50% op nieuwe en 50% op gebruikte houten vaten. Bij openen ruikt u eerst nog wat koelte. Laat de wijn even staan en dan gaat u rijpere tonen ruiken van rijpe vruchten en kruiden. Een complexe rode wijn met veel karakter.


Eén van de grootste talenten van Duitsland: Weingut Rings uit het plaatsje Freinsheim in de Pfalz. De gebroeders Steffen en Andreas Rings zijn in rap tempo Duitsland aan het veroveren. Zo eindigden zij in 2011 als tweede bij "Best of Riesling", wonnen in 2 categorieën de Deutsche Rotwein prijs en eindigden met hun Sauvignon in de top 10 van Duitsland. Twee citaten van het beroemde wijntijdschrift Vinum zeggen alles:

"Junge deutsche Talente mit grosser Zukunft"

"Das Weingut Rings ist der Formel 1 Renner unter Deutschlands Weingütern" "In atemberaubendem Tempo wird es immer noch besser "

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'