Water bij de wijn

Water bij de wijn

Water bij de wijn

door 0 reacties

water met citroen

De truc om redelijk wat wijntjes te drinken en toch ‘helder’ te blijven is genoeg water drinken bij de wijn. Ook in restaurants bestel ik naast een glas wijn altijd een karaf kraanwater.
Zeker bij (hoogzomerse) temperaturen heeft je lichaam meer vocht nodig, anders stijgt de alcohol te snel naar je hoofd.

De tijd dat je gewoon een simpele waterkan op tafel zette, is overigens wel voorbij. Tegenwoordig wil ieder terras of restaurant zich in zoveel mogelijk onderscheiden. Dus waterkannen (a la blokkermodel) zijn vervangen door vormen die lijken op bloempotten, weckpotten, olijfolie of wijnflessen! Maar het kraanwater blijft simpelweg hetzelfde kraanwater. Wat overigens in Nederland van uitstekende kwaliteit is. Restaurants die blijven volhouden dat ze enkel en alleen Spa rood of blauw schenken (en geen kraanwater) daar hou ik me ver van. Schandalig vind ik dat!
Onderscheid je dan maar met een mooie waterkan of fles en geef het een leuke ‘touch’. Je ziet water met toevoegingen als: verse gember, munt, basilicum, lavendel, citroen, limoen, komkommer of een combinatie van (enkele van) deze ingrediënten. Leuk, lekker en verfrissend in de zomer! Zelf AH verkoopt standaard waterflesjes met stukjes gember en citroenmelisse! Ook al heb ik dan weer moeite met al dat plastic. Ik vul mijn dopper voor onderweg af en toe met een restje gember, citroen of kruid wat toch nog in mijn koelkast ligt. Milieu & Restjesbeleid. En de tip van de dag overigens!

Leuk om als vinoloog eens over water te schrijven J. Kan ik nu weer aan de wijn? Met een karaf kraanwater alstublieft!

Reacties

Plaats een reactie

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'