Perfecte Pasen

Perfecte Pasen

Perfecte Pasen

door 0 reacties

zuurkool

Van de week ben ik naar de film ‘Fucking Perfect’ van topchef Sergio Herman geweest. Mooi portret van een perfectionistisch culinair genie, die het koken tot kunst heeft verheven en die het perfectionisme niet los kan laten. Herkenbaar en begrijpelijk. Als je weet wat je krachten zijn, moet je ze benutten. Toch ook gevaarlijk; je kan niet altijd op scherp staan.

Deze Pasen besluit ik dan ook niet naar perfectie te streven en me niet enorm uit te sloven met mooie wijnen of spijzen. Ik hou het eenvoudig en simpel. Maar zoals Herman in zijn film eindigt: het moet wel ‘echt goed’ zijn!

Onderstaand brunch- of voorgerecht is echt goed, simpel en zeer passend bij het voorjaarsweer wat van de week nog wat herfstachtige (lees: stormachtige) neigingen had. Voor de laatste keer de komende maanden nog een zuurkoolgerechtje:

Ingrediënten voor 10 zuurkool taartjes

10 plakjes hartig deeg
180 g zuurkool
40 g krenten
15 g suiker
4  eieren
125 ml melk
100 g crème fraîche
1 el grove mosterd
1 el honing
1  lente-ui

Bereiding:
Vet een cupcaketray of andere kleine ovenschaaltjes in en verwarm de oven voor op 180 ºC.
Laat de hartige deegplakjes ontdooien, verdeel de plakjes over de cupcaketray of ovenschaaltjes  en prik ze in met een vork. Spoel de zuurkool af en laat uitlekken. Meng de krenten en suiker door de zuurkool. Breng op smaak met peper. Klop de eieren los met de melk. Verdeel de zuurkool over de cupcaketray en schenk de eiermassa erover. Bak de zuurkooltaartjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Meng ondertussen de crème fraîche met de mosterd en de honing. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Haal de zuurkooltaartjes uit de vorm. Serveer op elk taartje een crème fraîche mengsel. Bestrooi met de lente-ui.

Lekker met een glas wijn uit de Elzas: een Riesling of Pinot Blanc bijvoorbeeld.

En zo is het dan toch nog een perfecte Pasen!

Reacties

Plaats een reactie

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'