Slaap lekker

Slaap lekker

Slaap lekker

door 0 reacties

slaap lekekr

Ik breng regelmatig een bezoek aan de biologische supermarkt voor een voorraadje  van alles. Van de week was ineens de thee op die ik ‘s avonds graag drink. Reden om toch even op de fiets te stappen voor een pakje thee.
Een vriendelijke meneer bij de kassa wenste mij na betaling van mijn boodschapje  geen prettige dag of vriendelijk ‘tot ziens’ maar zei simpelweg: ‘slaap lekker’!

Gevatte jongeman kan ik u vertellen, aangezien mijn thee voor in de avond ‘lekker slapen’ heet. En of het nou tussen mijn oren zit of niet, ik zweer dat ik door zo’n kopje hete thee een betere nachtrust heb. Nou kan ik me nog wel meer ‘slaapmutsjes’ bedenken: een kopje warme melk met honing, een likeurtje of simpelweg een goed glas wijn.

Met dat laatste sluit ik ook graag een avond af. In dit jaargetij heb ik wel voorkeur voor een bepaalde stijl: rood, warm, vol en zwoel. Zo’n glas waarmee je opgewarmd en al je bed in duikt en moeiteloos je ogen sluit. Van deze stijl zijn er meerderen, maar voor mij springt er elk jaar toch weer die ene uit: de Els Pics van Bodegas Mas Alta!

U kunt in uw glas verwachten: 60% Grenache Noir, 35% Carignan en 5% Cabernet Sauvignon druiven afkomstig uit één van de beroemdste wijnstreken van Spanje: Priorat. De vijftig tot honderd jaar oude wijnstokken zorgen voor een karaktervolle en complexe wijn; een stevige maar ook frisse geur met elementen van koffie, cacaobonen en pruimen; een volle ronde afdronk van kersen en donker, zacht zwoel fruit.

Lekker met een stukje pure chocolade, maar ook heerlijk om enkel en alleen van te genieten.

Ik wens u in deze donkere dagen: een hele goede nachtrust!

Reacties

Plaats een reactie

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'