Wijnmakersdiner Marqués de Murrieta

Buen dia señores y señoritas,
 
U ziet, we vallen meteen maar met de Spaanse deur in huis, want we hebben bijzonder
leuk nieuws voor u.
Eén van de meest toonaangevende wijnhuizen van Rioja is zonder twijfel Marquès de Murrieta (www.marquesdemurrieta.com), een topdomein, dat alom geroemd wordt om zijn elegante stijl van wijn maken.
Nu komt de exportmanager, Borja Larroca, eind maart een paar dagen naar Nederland en omdat wij de wijnen van Murrieta met zoveel plezier verkopen, hebben we het plan opgevat om een groots opgezet “Wijnmakersdiner” te organiseren. En u kunt daarbij zijn!
 
In Apeldoorn zijn de voormalige kluizen van een bank verbouwd tot een bijzondere en schitterende multifunctionele ruimte, de City-Lounge genaamd. Hier zal chefkok Arnoud, van Klein Berlijn (hard op weg om een BIB-gourmand te ontvangen) met zijn team een fantastisch 5-gangen menu serveren, geheel afgestemd op de topwijnen van Marquès de Murrieta. Borja zal uitleg geven over de wijnen en ook iets vertellen over de wijze waarop dit domein tot de wereldtop is gaan behoren.
 
Dit diner zal plaatsvinden op vrijdag 27 maart (aanvang 19.00 uur) en deelname kost € 89,95 p.p. inclusief wijnarrangement, waarbij ook hun icoonwijn de Castillo Ygay Gran Reserva Especial geserveerd zal worden. We gaan ervan uit dat er veel belangstelling voor deze avond zal zijn, temeer omdat ook gasten van andere Henri Bloem winkels deze uitnodiging ontvangen.
Om zoveel mogelijk klanten van de verschillende zaken de kans te bieden om hierbij aanwezig te zijn, kunt u met maximaal 4 plaatsen voor dit bijzondere diner reserveren.
Wij zijn vorig voorjaar bij Murrieta te gast geweest en wij verwachten dat deze avond bij u net zo’n onvergetelijke indruk zal achterlaten als ons bezoek (en de bijbehorende lunch) aldaar heeft gedaan. Hoewel het menu nog even een verrassing blijft, wordt er met dieetwensen en allergieën vanzelfsprekend rekening gehouden.
 
Aanmelden kan uitsluitend via Henri Bloem, amersfoort@henribloem.nl, en deelname geschiedt op volgorde van reserveren. Het maximale aantal gasten is ongeveer 60.
Als u de wijnen van Murrieta al kent, dan mag u deze kans eigenlijk niet aan u voorbij laten gaan en zo niet, dan is dit een ultieme gelegenheid om kennis te maken met één van de oudste en meest gerenommeerde wijnproducenten van de wereld.
 
Met een hartelijke groet,

Wim & Huub

Wijnkoperij Henri Bloem

Weingut Wagner-Stempel Sauvignon Blanc Trocken

€ 15,50 Toevoegen
(0,0 / 5)
Beoordeel dit product
Plaats een review
Kleur Wit
Smaak Droog
Land Duitsland
Regio Rheinhessen
Druivenras Sauvignon Blanc
Producent Weingut Wagner-Stempel
Jaargang 2016
Afsluiting Schroefdop
Alcoholpercentage 13%
Bewaarpotentie t/m 2020
Schenkadvies 10°C
Artikelnummer 50030716
Aantal per verpakking 1
BTW 21%

Beschrijving

Met passie goede wijn maken
Daniël Wagner zegt: Ik maak alleen wijnen die mijzelf smaken en die ik zelf graag drink". Dit weerspiegelt zich in zijn filosofie weer, terroir gesigneerde wijnen met individueel karakter werkelijkheid te laten worden. De wijnen van Wagner-Stempel moeten smaken zoals de natuur ze gemaakt heeft.
Dat hij met deze filosofie succes heeft blijkt uit de toekenning door een internationale jury van de "Deutsche Riesling Preis 2003" door het bekende magazine Feinschmecker. Ook de opname in 2004 in de VDP bevestigt het bereikte kwaliteitsniveau.

Een veelvoud aan druivenrassen
Op de 13 ha wijngaarden in Siefertsheim, in het N.O. van het wijnbouwgebied Rheinhessen de z.g. "Rheinhessische Schweiz" vinden we uitsluitend klassieke druivenrassen. Naast Riesling een voortreffelijke Silvaner. Rheinhessen is met 3500 ha het grootste Silvaner gebied ter wereld. Op de verweerde Porphyrbodem brengt deze oude, traditionele druivensoort fijne, elegante en ook minerale Silvanerwijnen voort. De Grau- en Weissburgunder en de exotische Chardonnay completeren onze serie "Gutsweinen". Bij de rode wijnen naast Spätburgunder ook St.Laurent.

Terroir
Daniël die voor de regie overname in 1993 van het ouderlijk wijngoed ervaring opdeed in Bordeaux, Toscane en Californie houdt zich het liefst in zijn wijnbergen op. Hier krijgen de Selektionswijnen, "S" wijnen, extra aandacht. De beste druiven van een jaargang, van minstens 15 jaar oude wijnstokken worden hiervoor gebruikt. Door een langere opvoeding op grote houten vaten is hun structuur van een zeer krachtige bijna cremige aard. Van bijzondere kwaliteit is de "Riesling von Porphyr", die uit de top Lagen Höllberg en Heerkretz stamt. Het visitekaartje van wijngoed Wagner-Stempel!

 1. Appellation d’Origine Contrôlée du Puy

  7 september 2015 door Eline Groenendijk

  linzen.j

  Lange leve de linze!
  Linzen brengen geluk, zeggen de Italianen. We weten inmiddels allemaal dat linzen gezond zijn, maar wist u dat ze ook geluk brengen? In Italië geldt naar oud Romeins gebruik: hoe meer linzen je eet, hoe gelukkiger en rijker je wordt. Dus schep maar vol dat bord!

  Lees verder

 2. Water bij de wijn

  1 augustus 2015 door Eline Groenendijk

  water met citroen

  De truc om redelijk wat wijntjes te drinken en toch ‘helder’ te blijven is genoeg water drinken bij de wijn. Ook in restaurants bestel ik naast een glas wijn altijd een karaf kraanwater.
  Zeker bij (hoogzomerse) temperaturen heeft je lichaam meer vocht nodig, anders stijgt de alcohol te snel naar je hoofd.

  Lees verder

Naar boven
'Klik om melding te sluiten.'